Tips

  • De Westerschelde is een leuke maar zeer druk bevaren zeearm. Houdt u steeds goed de lijn van de betonning aan en kijk regelmatig achter u, de beroepsvaart is er dikwijls sneller dan u denkt. Luister in onze regio steeds uit op marifoonkanaal 65 (Centrale Hansweert). Dit is verplicht!. Als u via of voorbij Hansweert vaart, meldt u altijd bij de verkeerspost, zij zullen u steeds en met plezier informatie geven over aankomende scheepvaart en, indien nodig, tips hoe u het beste de haven passeert, verlaat of binnen vaart.

  • Er staat altijd een sterke stroming op de Westerschelde, het is aangenamer varen als u er rekening mee kan houden en met het tij meevaart.

  • Tegenover de haven liggen er zandbanken met een zeehondenpopulatie van +/- 85 stuks. Moest u deze willen bekijken, hou dan voldoende afstand om de dieren niet onrustig te maken of op te jagen. Let wel, de plaats tussen de zandbanken waar de dieren vertoeven, is een kronkelend geultje met ondieptes. Ook kunt u een tocht boeken met de zeehondensafari  (www.scheldesafari.nl)

  • Net over de dijk ligt het station van de stoomtrein die op zondag van en naar Goes rijdt.

  • Boven op de dijk staat er een naar taverne omgebouwde treinwagon met 2 grote terrassen (buiten en overdekt) en met een magnifiek zicht op de Westerschelde. Buiten vele drankjes staan er ook enkele snacks op de kaart.